Stark nog för start stopp och riktningsförändringar

18/1, 2017 kl. 08:52

Frågan om hur stark en innebandyspelare behöver vara är obesvarad men innebandyförbundet väljer att lägga ribban på en nivå där spelaren lyfter 1.5 gånger egen kroppsvikt i knäböj.

Innebandyn strävar mot att utvecklas som tävlingssport och tar forskningen till hjälp för att ta reda på vilka krav som ställs på en innebandyspelare som spelar på hög nationell och internationell nivå.

Fokusområden för forskning och utveckling inom Svensk innebandy är bland annat att utveckla och utvärdera en fysisk kravprofil för landslagsspelare.

Med hjälp av återkommande tester kan klubblagspelarnas testresultat matchas mot resultat som de vinnande lagen och bästa spelarna i världen presterar på träning och match.

Precis som i andra lagbollsporter använder innebandyn Cooper eller Beep test för att beräkna spelarnas konditionsvärde.

Innebandy, fotboll och ishockey ställer samma krav på konditionen som och bör ligga över värdet 60 som motsvararen sluttid på 3 km mellan 11-12 minuter.

För att mäta maxstyrka används knäböj med skivstång. Frågan om hur stark en innebandyspelare behöver vara är obesvarad men innebandyförbundet väljer att lägga ribban på en nivå där spelaren lyfter 1.5 gånger egen kroppsvikt i knäböj.

Det är den styrka som andra lagbollsporter rekommenderar för att spelarna ska vara starka nog för att förebygga skador och för att utveckla snabbhet och explosiva rörelser genom anpassad träning.

Tester och träning för innebandy online
http://www.webcoach.se/pages/view/innebandy

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

Niclas Carlson

Niclas Carlson

Medlem sedan 2009-05-08

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor oc... Läs mer

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Facebook

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng