GGIK innebandy sommartränar med fystränarna Niclas Carlson och Victor Lejon för att bli starkare, snabbare och mer explosiva den här säsongen. Laget har tränat tillsammans två gånger i veckan och spelarna har själva tränat styrka för att att förebygga skador och för att förbättra sin prestationsförmåga inför den kommande säsongen.

I augusti börjar träningen med klubba och boll. Under sommaren har träningen varit helt inriktad på att utveckla den fysiska delen av spelet.

Testerna som laget gjorde i början av maj visade att konditionsvärdet låg högt över snittet för spel i högsta ligan SSL om man testar andra lag och jämför resultaten med Innebandyförbundets kravprofil för spel på högsta nationella nivå.

Ett bra konditionsvärde berättar för tränaren hur mycket träning laget tål och ger en fingervisning om hur bra spelara återhämtar sig mellan varje byte och varje ny träning eller match.

Konditionen är något som är lättast att träna upp under de tidiga tonåren och följer spelarna resten av livet. Rätt skött är kondition inget som behöver tränas en hel sommar. När konditionen redan är bra räcker underhållsträning för att bibehålla ett redan bra konditionsvärde.

-Det gjorde att vi tog bort klassisk konditionsträning för laget och nöjde oss med att träna två lagträningar istället för tre eftersom vi inte behövde träna extra kondition under sommaren säger Victor Lejon som är ny fystränare i GGIK.

-Vi har helt inriktat oss på att förbättra maxstyrkan och hopppstyrkan som lägger grund för snabba och explosiva rörelser på och vid sidan av planen.

Hoppstyrkan har ökat enormt under sommaren. Vi har använt landslagets kravprofil när vi har satt individuella mål för uthållighet, styrka, snabbhet och spänst med riktigt bra utveckling.

GGIK Innebandy ligger 10-15 cm högre än än vad förbundets kravprofil rekommenderar för höga hopp med maxhopp på 55-60 cm. Den som hoppar högt springer också snabbt och har lätt med start, stopp och snabba riktningsförändringar.

Beeptesterna i laget ligger mellan 14-16 där halva laget ligger över 15 vilket är enormt bra för alla bollsporter. Varje spelare har tränat med hjälp av Webcoach Sport online som matchar test- och träningsresultat mot önskad kravprofil och individanpassar träningen så att spelarna når sina mål.

http://www.webcoach.se/pages/view/innebandy

-Tittar vi bara på fysresultaten så ligger alla spelarna i nivå med de resultat som både SSL och landslaget efterfrågar för spel på hög nationell och internationell nivå.

-När vi testade konditionen i början på augusti visar resultaten att spelarna bibehållit eller förbättrat sina redan fina resultat för kondition trots att träningen med laget inte följt det klassiska upplägget med långlöpning och backintervaller.

-Vi sa i början på sommaren att vi skulle få GGIK Innebandy att se ut som ett lag från 2000-talet och att vi skulle stoppa in mer hästkrafter i laget. Det har vi gjort med hjälp av tester och anpassad träning.

-Jag tror att den här sommaren träningsmässigt har varit den bästa för spelarna och att testresultaten aldrig har sett så bra ut inför en säsong.

När GGIK Innebandy nu börjar att träna med klubba och boll har spelarna höjt sin fysiska förmåga under sommaren och presterar toppresultat i alla tester som ingår i landslagets kravprofil för innebandyspel på högsta nivå.

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se