När datorer och internet blev en allt vanligare syn i människors hem dröjde det inte länge innan de första hemsidorna för internetdejting började dyka upp. Det här var ett enkelt sätt för människor att träffa nya partners på ett lite mer avslappnat sätt, och revolutionerade först och främst dejtinglivet för många som bor i mindre städer eller i glesbygd. Samtidigt så fortsätter branschen att utvecklas och idag så internetdejtar svenska folket som aldrig förr. 

Internetdejting idag  

Internetdejting har på bara några år gått från någonting som uppfattades som konstigt och tabubelagt, till att ha blivit någonting fullt normalt och vanligt. Idag så internetdejtar människor i alla åldrar friskt och det är fler och fler som träffar sina partners på det här viset.  

Anledningarna till detta är många, men mycket har att göra med smidigheten och hur tillgängligt dejting blir på det här sättet. För den som har ett jobb som tar upp mycket tid, eller inte tycker om att spendera tid ute på krogen så kan det ofta bli väldigt svårt att träffa en partner. 

Olika plattformar för olika ändamål  

Men i och med att det är så fruktansvärt populärt med internetdejting så finns det inte bara en eller två plattformar som man kan använda sig av. Idag så finns det ett dussintal olika appar och hemsidor som alla riktar in sig till olika användare och målgrupper. Detta betyder att det går att använda sig av plattformar för seriösare möten, medans de som bara är på jakt efter en knullkontakt söker sig till andra ställen.  

Det finns också ofta en skillnad mellan hemsidor som exempelvis ix dejting och appar såsom tinder. På appar så är det ofta bilder och snabba ryck som står i fokus, medans på internetplattformar så är det ofta samtalet som kommer i första rummet. 

Tillgängligt och smidigt  

Idag så kan vem som helst komma igång med att internetdejta på bara några minuter. Som vi har gått igenom så är det många som väljer plattform utifrån deras ändamål och vad de är på jakt efter. Detta i sin tur har gjort att internetdejting är oerhört tillgängligt och smidigt oavsett vem du är. Unga som gamla använder internetdejting för att hitta kärleken på sina villkor, och trenden kommer förmodligen inte att avta snart. Svenska folket tycker om att dejta på internet, och gamla som unga kommer fortsätta att träffa partners på det här sättet.