Märsta har blivit en samlingsplats för de svenska landslagen i amerikansk fotboll.

I helgen håller damlandslaget ett öppet träningsläger med tester och träning för amerikanska fotbollsspelare från hela landet.

Amerikansk fotboll för damer växer sig allt starkare nu när spelare med annan idrottsbakgrund från hockey, friidrott, fotboll, handboll, kampsport söker sig till sporten.

Amerikansk fotboll hör till de snabbaste och mest explosiva sporterna och tester för rörlighet och hoppstyrka visar om spelarna är rörliga nog och tillräckligt starka i ben och överkropp för att kunna utföra snabba och explosiva rörelser på planen.

Resultat för långa hopp och sprintsnabbhet hänger ihop. Den som hoppar långt är ofta den som springer snabbt.

Sprintester på 10, 20, 30 meter visar hur snabba varje spelare är från start och hur sprintsnabbheten är på en kortare sträcka.

I alla svenska bollsporter används sprintsträckor i meter medan den amerikanska fotbollen använder 40 yard. Genom att använda kort sprint i meter inom den svenska amerikanska landslagsfotbollen är det lättare med referenser mot andra snabba idrotter.

Löptestesten för sprintuthållighet visar om spelarna är tränade för att vara upprepat snabba och explosiva under träning och match.

Med 100 spelare på plats i Märsta i helgen visar svensk amerikansk fotboll att Svenska damlandslaget är något stort att räkna med i framtiden.

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se