Utvecklingslandslaget i amerikansk fotboll håller i helgen ett öppet träningsläger och samlar landets unga fotbollsspelare i Märsta för tester och träning.

Under fredagskvällen testades 100 amerikanska fotbollsspelare som ingår i Svensk Amerikansk Fotboll Förbundet SAFF talang och utvecklingsprogram.

Spelare från hela landet som kommer till Märsta i helgen gör tester för uthållighet, rörlighet, hoppstyrka och sprintsnabbhet.

Testerna för rörlighet visar att spelarna har tagit budskapet till sig och gjort sin hemläxa på ett bra sätt.

Rörligheten blir sämre under tonåren och den som inte tränar rörlighet blir stel och har svårare att utvecklas från duktig ungdomsspelare till junior med chans att spela i juniorlandslaget nästa år.

Tester för hoppstyrka och sprinsnabbhet används för att att hitta snabba och explosiva spelare. För att bli snabb och explosiv är rörlighetsträning en nödvändighet. Den som blir rörligare kan både hoppa längre och springa snabbare.

Spelarna som deltar i SAFF Talang och utvecklingsprogram testas och tränas under tre dagar och utbildas i löpskolning och lyftteknik för att själva kunna ta ansvar för sin egen träning under sommaren och hösten.

Att utvecklas från att vara en duktig ungdomsspelare till att bli en juniorlandslagsspelare kräver mycket träning på egen hand.

Under en normal träningsvecka ska varje ung spelare hinna med att spela och träna amerikansk fotboll. Det gäller också att planera för två pass styrketräning och lika många pass för hoppträning och sprintträning för att utveckla styrkan och snabbheten.

Alla lagbollsporter blir snabbare och mer explosiva och det är bara de mest vältränade spelarna som kommer att kunna spela och vinna i internationella mästerskap på junior och senior nivå.

Svenska amerikanska fotbollsspelare måste anpassa sig till utvecklingen och bli snabbare på planen för att ha en chans i kommande mästerskap.

National Strength and Conditioning Association

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se