En sammanställning från Statistics Canada General Social Survey visar att bara 7 procent av barn och ungdomar mellan 6-19 år är fysiskt aktiva i tillräckligt stor omfattning för att påverka hälsoläget i positiv riktning och att unga spelare som bara tränar fotboll ett par gånger i veckan plus match får så lite träning att det inte räcker för att utveckla fysisk hälsa på sikt.

Den rekommenderade tiden för att påverka hälsoläget hos barn och ungdomar är minst 60 minuters medelintensiv fysisk aktivitet varje dag.

Unga fotbollspelare som tränar fotboll två gånger i veckan värmer upp i 30 minuter med lågintensiv träning plus 90 minuter fotboll där halva tiden går ut på att stå stilla eller att sitta på bänken.

Under veckans två träningar uppgår träningstiden i bästa fall till 45 minuter om tempot och intensiteten hålls på en tillräckligt hög nivå.

Två träningar plus match är för lite träningstid för att unga fotbollsspelare ska kunna utveckla sina fysiska färdigheter som leder till god hälsa och förbättrad prestationsförmåga i ett längre perspektiv.

Genom att planera för ett fyspass för varje genomförd fotbollsträning under veckan kan unga spelare utvecklas fysiskt under uppväxten i sådan utsträckning att både den idrottsliga förmågan räcker för spel på en högre nivå och att hälsan utvecklas på ett sätt som följer unga spelare för resten av livet.

Hur utvecklar ni barn och ungdomars hälsa i ditt lag?

http://webcoach.se/pages/view/fotboll

Statistics Canada General Social Survey


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

http://canadiansportforlife.ca/blog/no-winners-youth-sport-paul-jurbala