Många unga spelare har lagt ner hockeyträningen under våren men kommer att åka på ett eller flera träningsläger under sommaren. Det gäller för unga spelare att "träna på att träna" för att tåla flera träningspass per dag.

Flera läger erbjuder dubbla pass med fysträning och isträning på dagarna. Den träningsdos som den unga spelaren normalt utför på en vecka sker då under en och samma dag flera dagar i rad.

Samma sak sker när klubblagsspelare blir uttagna till distriktslag och TV-puckslag och ökar sin träningsdos flera gånger om under sommaren.  

En ökad träningsdos leder ofta till att unga spelare får ont och skadar sig på träningen. Förslitningsskador på leder, senor och ligament hos unga individer tar ibland flera månader att läka ut. Det gör att ett träningsläger eller en ökad träningsdos på hemmaplan kan förstöra en hel sommar.

Unga spelare som vill utvecklas under sommaren ska "träna på att träna" två pass om dagen för att att tåla ett träningsläger med klubblaget, distriktslaget eller landslaget.

Genom att träna två pass per dag i 2-3 dagar och sedan vila under lika lång tid går det att öka träningsdosen samtidigt som man frisätter mer tid att återhämta sig från träning.

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se