Kroppskontroll och god balans är förutsättningen för att lära sig tekniken i komplexa hopp- och skivstångsövningar som ingår i ett vanligt crossfitpass.

Inte sällan är träningen upplagd så att utövarna tar helt slut under träningspasset där otränade och tränade individer kör samma typ av övningar på tid.

När riktigt vältränade kvinnor testar sin balans och kroppskontroll och jämför resultaten med en grupp otränade kvinnors testresultat före och efter ett hårt träningspass så är balansen och kroppskontrollen i stort sett oförändrad hos gruppen vältränade individer.

Den som är otränad tappar både balans och kroppskontroll vid utmattning. Det gör att tekniken försämras och att lederna utsätts för felaktig belastning med ett försämrat utförande som direkt resultat.

För otränade utövare av komplex styrketräning med lyft och hopp är det smart att först träna för att klara av att genomföra hela träningspasset med rätt hopp- och lyftteknik. Träningen ska utformas så att kroppskontroll och balans kan bibehållas under hela passet.

Har tränarna i ditt lag koll på att fysen under sommaren ligger på en nivå som passar spelarnas ålder (mognad) och fysiska färdigheter. National Strength & Conditioning Association

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

doi: 10.1519/JSC.0000000000001275