När fotbollsspelare testar och tränar genom att hoppa med eller utan yttre belastning är det spelarna i testgruppen som väljer viktade hopp som utvecklar muskelmassan och den explosiva förmågan för start, stopp, hopp och snabba lopp med riktningsförändringar i hög fart på bästa sätt.

Det är lätt hänt att man väljer att träna med egna kroppen som enda belastning när man tränar idrottslag för att det saknas ekonomi, träningstider, lokaler, utrustning eller kunskap i träningslära. Nu berättar forskningen om vad som är bäst.

En nygjord studie i syfte att ta reda på vad som händer när spelare tränar med egna kroppsvikten som motstånd eller hoppar med vikt i form av lätta hantlar, kettlebells, viktskivor eller skivstång med anpassad belastning visar att de viktade hoppen är att föredra för spelare som vill bli snabbare och mer explosiva av hoppträning.

Hur tränar ni i er förening för att göra unga spelare snabbare och mer explosiva för att utveckla det fysiska spelet med och utan boll?

National Strength & Conditioning Association

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

doi: 10.1519/JSC.0000000000002463