Nu städas det friskt bland dyra, underpresterande spelare och de importer som poängmässigt inte infriat några löften i årets SHL byter lag till nästa säsong.

För unga spelare som drömmer om att spela slutspelshockey i något av grundseriens överlägset bästa lag är det bara att rätta sej efter vinnarlagens egna kravprofiler.

Frölunda och Skellefteå Hockey har en väl utarbetad kravprofil för hur fysträning ska bedrivas för att spelarna ska prestera under säsongen fram till slutspel och finaler.

Frölunda har till hört de senaste årens bästa lag och har sett riktigt starka under större delen av säsongen och avslutade snyggt mot ett trött och utspelat Luleå.

Landets två bästa klubbar Skellefteå och Frölunda har en junior och senior verksamhet där fysträning är en stor del av utvecklingen av unga talanger.

Det gäller att hitta rätt tester som kvalitetsmässigt passar för den hockey som laget spelar. Genom att skapa en egen kravprofil som stämmer överens med den filosofi som laget har och den hockey man spelar och sedan koppla det till tester och träning som är framtagna av lagets fystränare kan de bästa lagen i SHL spela sin typ av hockey år efter år i den högsta ligan.

Spelarnas testvärden för snabbhet på isen och styrka i gymmet tillsammans med träningsresultat för muskeluthållighet, kondition och explosiv kraft berättar om vilka spelare som är fysiskt rustade för att spela den ishockey som vinnarlag som Skellefteå och Frölunda vill spela under säsong och slutspel.

Lag som varje år gör upp i SHL-slutspelet har hittat sina egna indikatorer eller nyckelvärden för fys som direkt går att koppla till prestationen på isen.

Det lag som inte spelar slutspel och istället avlutat säsongen med en streckstrid behöver kanske titta närmare på hur finallagen Skellefteå och Frölunda använder fysträning för att bli framgångsrika på isen.

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
IFAF World Team American Football 2015.

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014. http://www.niclascarlson.se

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/shl/frolunda/article21875780.ab