Agenturen Vision 4 Sports håller under den här veckan två stycken testdagar för unga ishockeyspelare från hela landet på Studenternas Idrottsplats i Uppsala.

I nära samarbete med Kliniskt Träningscentrum på Akademiska sjukhuset utförs pulstester för kondition och
återhämtningsförmåga tillsammans med tester för rörlighet och vertikal hoppstyrka.

Spelarnas testresultat för rörlighet, kondition och hoppstyrka matchas mot Svenska Ishockeyförbundets kravprofil för nationell hockey på en högre nivå.

Varje spelare som tillhör agenturen Vision 4 Sports får med stöd av testresultaten en individuellt anpassad träningsplan att följa under sommaren.

Vision 4 Sports professionella rådgivningsteam består av akademiskt högutbildade tränare och fystränare som är utbildade av Riksidrottsförbundet RF plus medicinska resurser från Kliniskt Träningscentrum som backar upp spelarna med tester och träning.

- Varje ung spelare kan bli minst en division bättre med rätt träning i sommar säger en av testledarna Niclas Carlson som tillsammans med fystränaren Victor Lejon från Gävle berömmer spelarna för god rörlighet och bra hoppresultat efter dagens första tester.

Personal från Kliniskt Träningscentrum leder konditionstestet som mäter spelarnas kondition och återhämtningsförmåga.

Kondition- och kroppsmätning ingår som en del av den information som lägger grund för hur sommarträningen ska utformas för att utveckla agenturen Vision 4 Sports unga hockeyspelare som utför fystester under sakkunnig ledning.

Vision 4 Sport jobbar med kravbilder, teknik, prestation, fysik, rörlighet, karaktär och målbilder för unga spelare som vill ta det stora steget i ishockey från duktig junior till spel på senior hög nationell och internationell nivå.

Flera av spelarna som testas under den här veckan tränar inför Vision 4 Sport och Starzone Precamp 2017 i Riga vecka 29. https://starzonesports.com/camper/precamp-2017/#

De spelare som vill träna med hjälp av en personlig tränare på nätet för att förbättra sina testresultat inför sommarcampen använder Webcoach Hockey för att toppa formen.

Efter testerna sammanfattas testresultaten och spelarna får möjlighet att lyssna på några landets mest kompetenta tränare och ställa frågor om tester och träning.

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se