Innebandy

  • Innebandy

Innebandyn har på senare år växt fram till en av Sveriges största inomhusidrotter, både med avseende på antalet utövare och publikintresse. Innebandy ställer krav på korta intensiva arbeten och en god återhämtningsförmåga. Arbetstiden under byten varierar under matchen, och ligger i snitt kring 60 sekunder.

Vid mätning under match konstateras att topparna i hjärtfrekvens ofta når kring 180 slag/min eller högre, vilket motsvarar över 90% av maxpuls. Tittar man på snittet på hjärtfrekvensen under match ligger den under spelperioderna på ca 80%. Innebandyn utvecklas hela tiden till att bli ett mer explosivt spel där intensiteten växlar från nästan stillastående till maxfart. Detta ställer höga krav på den explosiva styrkan i framför allt benmuskulaturen, men också på styrkan i bålmuskler i samband med de rotationsmoment som förekommer vid olika spelsekvenser som t ex skott och närkamper.


Kort sagt: Starkare överkropp, ben- och bål gör dej snabbare. Styrka och snabbhet tillsammans gör dej explosiv.

Publicera
Mer läsning
Vad vill du läsa?
Facebook
Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer