Starkare

Sport är enkelt uttryckt när du passar, dribblar, skjuter och gör mål. Idrott är den underliggande balansen, kontrollen, styrkan och snabbheten. Styrka handlar om förmågan att ta i och mäts i 1RM, one repetition maximum, enkelt uttryckt det du klarar av att lyfta en gång. 1RM är din maxstyrka och lägger grund för planeringen av all annan träning. Benböj och bänkpress är styrkemoment som mäts och utvärderas i 1RM. Marklyft och frivändning är andra övningar som mäts på samma sätt.

Styrka tränas med kort arbetstid med lång vila mellan varje set. Styrka leder automatiskt till snabbhet på korta distanser mellan 5-10 meter. Det räcker långt i dom flesta sporter.

Den röda tråden är rörlighet för styrka, styrka för snabhet och styrka och snabbhet för kraft.

Dom enkla reglerna är ingen styrka utan balans och ingen kraft utan kroppskontroll.

Med enkla styrketester kan en duktig tränare snabbt avgöra vilken typ av träning och vilka övningar som är anpassade för dej. Benböj, bänkpress och övningar för hållning, balans och kroppskontroll är ett effektivt sätt att utveckla starkare idrott.

 

 

Publicera
Mer läsning
Vad vill du läsa?
Facebook
Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer