WEBCOACH SPORT

WEBCOACH SPORT -en personlig tränare på nätet för starkare och snabbare idrott. Träningen periodiseras under hela året från förberedelser under försäsong till formtopp inför slutspel och streckstrider med hjälp av tester, analys och anpassad träning.

WEBCOACH SPORT bestsår av tre faser. Rörlighet, styrka och explosiv kraft. God rörlighet är en förutsättning för att kunna bli starkare och snabbare i all idrott. Styrkan lägger all grund för snabbhet på korta distanser. Farten omvandlar styrka till snabba explosiva rörelser på och vid sidan av planen. 

WEBCOACH SPORT erbjuder tester, träning och matchning av dina nuvarande resultat mot Riksidrottsförbundet RF och Specialförbundets SF kravprofiler, eller dina egna krav för prestation i din sport på amatör, nationell eller internationell junior eller senior nivå. 

 

 WEBCOACH SPORT

  • Individuell träningshjälp
  • resultatstyrd utveckling
  • fokus på styrka och kraft
  • kvalitétssäker träning
  • veckovis uppföljning
  • vetenskaplig grund
  • hållbara resultat
  • nöjda kunder

INDIVIDUELL TRÄNINGSHJÄLP 

Varje individ tränar anpassat med hjälp av de åtgärdprogram som tagits fram med inriktning på rörlighet, styrka och explosiv kraft. Åtgärdsprogrammen följer idrottens utvecklingstrappa och Riksidrottsförbundet RF rekommendationer för ungdom, junior, senior, amatör och elit för all sport och idrott.

RESULTATSTYRD UTVECKLING

Testresultat för styrka, uthållighet och explosiv kraft lägger grund för vilken typ av träning som ska utföras.  Varje åtgärdsprogram följer en proggression så att träningen hela tiden leder fram till nya resultat och resultatförbättringar.

FOKUS PÅ STYRKA OCH KRAFT

All träning fokuseras på rörlighet maxstyrka, hoppstyrka och löpstyrka. Med hjälp av övningar som de flesta elitaktiva över hela världen använder för att prestera på topp kan ALLA bli starkare och snabbare i sin idrott oavsett ålder, ambition och tidigare träningsnivå.  


KVALITÉTSSÄKER TRÄNING

Kvalitet är det vi mäter. Genom att hela tiden mäta resultat anpassas träningen efter aktuell förmåga. Ny forskning berättar att styrketräning och tung styrketräning sällan leder till skador. Det är 1500 till 3000 gånger större chans att skada sej under en fotbollsträning. Med rätt träning vid rätt tillfälle skapas resultat utan att skador uppstår.

VECKOVIS UTVÄRDERING

Till varje åtgärdprogram skapas en rapport för träningsdos, antal träningspass och typ av träning tillsammans med en kapacitetsanalys som sammanställs till en veckorapport. Genom veckovis återkoppling med feedback kan träningen anpassas vecka för vecka. Träningen periodiseras över hela året och täcker förberedelser, träning, tävling och formtoppning inför slutspel och streckstrider.

VETENSKAPLIG GRUND

All träning vilar på modern idrottsforskning och beprövad erfarenhet. Tester och åtgärdsprogram för rörlighet, styrka och explosiv förmåga följer Riksidrottsförbundet RF och Svenska Olympiska kommittens kravspecifikationer för prestation på nationell och internationell nivå. Korta vetenskapliga artiklar för styrka och explosiv kraft uppdateras varje vecka i tidskriften All Sport och Idrott på nätet

HÅLLBARA RESULTAT

Genom anpassad träning för styrka och explosiv kraft med tydliga instruktioner om återhämtning ger varje åtgärdsprogram en överlägsen förutsättning för hållbara resultat. Att vara aktiv utan skador är att utvecklas. Resultatförbättringar för styrka, sprintsnabbhet och explosiv förmåga kräver återhämtning. Planerad vila är en framgångsfaktor som betyder mer ju bättre tränad du är. Vilan efter träning gör att du utvecklar nya resultat.

NÖJDA KUNDER

Många nöjda kunder skriver och berättar hur dom upplever att åtgtrdsprogrammen och vilan har givit resultat som överstiger deras förväntningar. Starkare och snabbare idrott leder till bättre prestation och förbättrad uthållighet. Många upplever att små skavanker och gamla skador försvinner när styrkan och rörligheten ökar.

WEBCOACH SPORT

"Denna säsong har jag kännt mig starkare och snabbare än någonsin, får många frilägen från kanterna tack vare att jag klarar att bryta mig in framför mål med hjälp av styrka och skridskoåkning"

"Thanks to Niclas Carlson, my mentor on and of the field. You have showed my the way to become successful and for that I am always grateful"

 "I improved my tot. weight by 118 lbs from spring 2011. New personal record in Power Cleans (+ 37 lbs), Bench (+ 25 lbs ) and Deep Squat(+ 56 lbs)"

"Jag har förbättrat mina utslag i golf med 30 meter tack vare en bra genomförd försäsong"

"Webcoach fick mej att tänka om, aldrig har jag varit starkare och snabbare planen. Jag har fått vara hel en säsong och känner att jag bara blir bättre och bättre. Nästa säsong smäller det"

WEBCOACH SPORT används av IFAF World Team för att göra en omvärldsanalys varje vecka av världens bästa unga amerikanska fotbollsspelare utanför USA som varje år under Superbowlveckan spelar en match mot Team USA. Webcoach har fått stor betydelse för lagets och världsfotbollens utveckling. Den 2 februari 2012 vann IFAF World Team för första gången över Team USA med 35-29. Det har inget annat lag lyckats med sedan amerikansk fotboll började spelas 1869. Matchen spelades i Austin Texas.

I am more of a believer now than I have ever been over the Webcoach portal’s importance in developing the World Team program and the sport internationally

KRAVPROFIL FÖR ALL SPORT OCH IDROTT

Riksidrottsförbundets krav på specialförbunden (Hockey, Fotboll, Innebandy, Kampsport m.fl.) är att det finns en Kravprofil och en Kravanalys genom olika tester för att kunna prestera i sport på högsta nationella och internationella nivå som amatör, elitaktiv eller proffessionel. Webcoach Sport är en personlig tränare på nätet som matchar testresultat mot den kravprofil som förbundet har upprättat. Kravprofilen bygger på hur de bästa utövarna eller nationerna bedriver träning för att bli bäst i sin sport. Bäst blir man först när man har blivit rörlig, stark, snabb och explosiv i explosiva sporter. Det tar tid och träningen ska planeras efter ålder och individuell kapacitet (testresultat) för att leda till nya förbättrade resultat.

SPORT OCH IDROTT

Här skiljer vi på sport och idrott, där idrotten betyder rörligare, snabbare, större, starkare, uthålligare och mer explosiv medan sporten utgörs av de moment som är av betydelse för att tävla enligt spelets regler. Om du är ung och redan bra i sport, behöver du koppla ihop det med idrott för att utvecklas vidare. Blir du mycket starkare så blir du snabbare i allt du gör. För att bli starkare och snabbare är det träning för rörlighet med rätt teknik som som lägger grund för prestationer i all sport och idrott.  

Kontakta oss för offert för grupp, lag, förening och förbund 

INTRESSERAD AV WEBCOACH SPORT

Kontakta Niclas Carlson skriv Webcoach Sport i ämnesraden 

 

 

 

Publicera
Mer läsning
Vad vill du läsa?
Facebook
Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer