När Frölunda Hockey laddar upp efter juluppehållet passar man på att lägga upp en videofilm på sin hemsida som visar hur laget förbereder sig inför mötet med Färjestad bara någon dag inpå det nya året.

http://fhcplay.com/video/en-i-laget-16

Regerande mästarlaget Frölunda hör till det mest och bäst tränade laget i SHL. Vältränade spelare som får chans att ta ledigt några dagar återhämtar sig under ledigheten och kan komma tillbaka till matchform med helt ny energi med rätt typ av träning.

Under ledning av duktiga fystränaren Pär Edlund använder spelarna i videoklippet tunga lyft och olika former av explosiva hopp och kast för att väcka upp kroppen och knoppen efter juluppehållet.

Det handlar inte om hockeyspecifika övningar i gymmet när Frölunda laddar upp inför en ny match. Det handlar istället om att träna och aktivera kroppens snabbaste muskler för att kunna vara upprepat snabba och explosiva på isen match efter match.

Den typen av träning som utförs i gymmet är så långt ifrån hockey som det bara går. Explosiv träning behöver inte vara idrottsspecifik och ingen av spelarna kommer att utföra några rörelser på isen som påminner om bänkpress knäböj eller frivändning under hela säsongen.

Att träna på att lyfta och att accelerera egen kropp, vikt eller redskap för att utveckla mer explosiv kraft på isen kan göras med icke idrottsspecifika basövningar som ingår i utvecklingen av den atletiska förmågan oavsett vilken sport det handlar om.

Det hockeyspecifika sköter man sedan om på isen där
maxstyrka och hoppstyrka blir åkstyrka vid start stopp och snabba riktningsförändringar.

Den här matchen vanns av Frölunda med 5-0

http://fhcplay.se/video/presskonferens-fr%C3%B6lunda-f%C3%A4rjestad


TRÄNINGSDAGBOK
http://www.webcoach.se


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se