-Balans och rörlighetstester för golfare är ett bra hjälpmedel när det gäller att prestera bättre oavsett nivå.

Med olika former av certifikat och patenterade testprotokoll kan golfare testas med 12-15 olika rörlighetstester.

Vid sammanställningar av testresultat tillsammans med en videogranskning i syfte att upptäcka fel under svingen framgår att förmågan att utföra en Over Head Squat där testpersonen testar fullgod förmåga att göra en djup knäböj med lätt skivstång på raka armar är en bra indikator för att undvika de tre vanligaste felen under en golfsving.

Förutom Over Head Squat och postural kontroll är hamstringstestet SLR ett utslagsgivande test för att identifiera och korrigera svingen hos golfspelare.

Golfpelare som inte kan utföra en korrekt Over Head Squat test uppvisar två eller tre gånger så ofta tekniska brister och bristande kroppskontroll under utslaget i jämförelse med de som klarar testet.

-Att träna Over Head Squat och funktionell rörlighetsträning för baksidan av låret kan förbättra en golfspelares utslag och prestation.

National Strength and Conditioning Association


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se


doi: 10.1519/JSC.0b013e31829b2ac4