Träna överkropp och ben på utegymmens situps-bord

15/6, 2017 kl. 22:58

Plana och lutande bord som vanligtvis används för att testa och träna uppsittningar kan användas för att förbättra hoppstyrkan och antalet armhävningar på tid.

  • Gavlehov utegym
  • Gavlehov utegym

Situps börjar att bli omodernt och andra övningar får ersätta uppsittingen för att testa bålstyrkan. Ändå finns det ett situps-bord på landets alla nybyggda utegym.

http://www.sportidrott.se/articles/view/militaren-valjer-bort-situps

Med lite fantasi kan situps-bordet på utegymmet användas på flera sätt för att bygga upp en ung eller otränad spelares fysik.

Plana och lutande bord som vanligtvis används för att testa och träna uppsittningar kan användas för att förbättra hoppstyrkan och antalet armhävningar på tid.

Den som har svårt att göra armhävningar på plant underlag kan använda lutningen på situps-bordet för att höja upp och avlasta överkroppen för att underlätta övningen istället för att köra varianter med armhävningar på knä.

För den som enkelt gör 20-40 armhävningar i rad kan vända på sig och använda lutningen på situps-bordet med benen i högläge för att göra övningen tyngre och mer effektiv.

Nedhopp och explosiva upphopp med kontrollerade landningar kan tränas på situps-bordet. Höjden är anpassad för unga eller otränade spelare som tränar för att förbättra hoppstyrkan med hjälp av situps-bordet som finns på i stort sett alla utegym.

Läs mer om räning på utegym:
http://www.sportidrott.se/articles/view/gavlehov-och-gavles-unga-ishockeyspelare-ar-under-uppbyggnad-i-sommar

All Sport & Hälsa

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

Niclas Carlson

Niclas Carlson

Medlem sedan 2009-05-08

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor oc... Läs mer

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Facebook

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng