De bästa spelarna kombinerar lagsport med friidrott under tonåren

2/5, 2018 kl. 20:56

Genom att kombinera lagsport med friidrott kan unga spelare som utövar sport på bredd och elitnivå utveckla den atletiska förmågan med uthållighet, styrka, snabbhet och spänst som är helt avgörande när det gäller att ta steget från framgångsrik ungdom och duktigt junior för spel på senior nivå.

  • Niclas Carlson Teknikparken Rehab Webcoach leg. kiropraktor Gävle
  • Niclas Carlson Teknikparken Rehab Webcoach leg. kiropraktor Gävle
  • Niclas Carlson Teknikparken Rehab Webcoach leg. kiropraktor Gävle
  • Niclas Carlson Teknikparken Rehab Webcoach leg. kiropraktor Gävle
  • Niclas Carlson Teknikparken Rehab Webcoach leg. kiropraktor Gävle

Att bara kombinera två lagsporter som hockey och fotboll och hoppa mellan två tävlingssäsonger under samma år utan att lägga nödvändig tid på uppbyggnadsträning och utveckling av grundläggande fysiska färdigheter utvecklar inte den atletiska förmågan hos unga spelare som befinner sig i utvecklingsbar ålder.

Att hålla på med flera sporter under barn- och ungdomsåren utvecklar den atletiska förmågan. Ingen lagsport ställer högre krav på den atletiska förmågan än amerikansk fotboll på högsta nivå.

När den amerikanska fotbollsligan NFL håller sin årliga NFL Draft har 29 av 32 spelare som valdes i den första rundan 2018 tränat och tävlat i flera sporter under utbildningstiden på high school.

De flesta av den amerikanska proffsligan NFL nya spelare har kombinerat flera bollsporter med friidrott under tonåren.

Styrkan, snabbheten, spänsten och uthållighet ligger till grund för utövandet av alla snabba och explosiva sporter och tränas på liknade sätt oavsett sport.

Genom att kombinera bollsport med friidrott kan unga spelare som utövar lagsport på bredd och elitnivå utveckla den atletiska förmågan med uthållighet, styrka, snabbhet och spänst som är helt avgörande när det gäller att ta steget från framgångsrik ungdom och duktigt junior för spel på senior nivå.

All Sport & Idrott

National Strength and Conditioning Association


Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

Niclas Carlson

Niclas Carlson

Medlem sedan 2009-05-08

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor oc... Läs mer

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Facebook

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng