För lite mat och mycket träning skapar obalans

26/4, 2018 kl. 08:12

En studie som berör akademispelare i Premier League visar att det faktiska energiintaget under veckan understiger energiförbrukningen.

Balansen mellan träning och rätt mängd energi är viktigt för hälsan och prestationsförmågan. Det är inte helt ovanligt att idrottare i alla åldrar får i sig för lite energi i samband med träning och tävling.

En studie som berör akademispelare i Premier League visar att det faktiska energiintaget under veckan understiger energiförbrukningen. Störst underskott är det efter match och hårdare träningspass.

En negativ energibalans påverkar både hälsan och prestationsförmågan på kort och lång sikt så det gäller att äta och dricka ikapp efter träning och match.

Ett bra upplägg för att hålla prestationsförmågan på topp under tävlingssäsongen håller koll på att energiintaget motsvarar den energimängd som spelarna gör av med under intensiva match- och träningsperioder.

Idrott på en högre nivå handlar om träning, tävling, vila, mat och dryck. Den som har en bra plan som balanserar energiintaget med rätt träning och tillräckligt med tid för återhämtning får oftast bäst resultat.Källa: Idrott & Kunskap


All Sport & Idrott

National Strength and Conditioning Association


Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

Niclas Carlson

Niclas Carlson

Medlem sedan 2009-05-08

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor oc... Läs mer

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Facebook

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng