Personlig tränare Gävle, Personal Trainer

Fystränare saknar hälften av all teoretisk kunskap

22/1, 2018 kl. 07:34

När American College of Sports Medicine (ACSM) undersökte ett stort antal certifierade fystränares kunskaper i en enkätundersökning fann man stora brister i kunskapen att skriva träningsprogram med rätt övningar.

  • www.niclascarlson.se
  • www.webcoach.se
  • www.webcoach.se

Har PT´s och fystränare i ditt lag och din förening full koll hur ett träningsprogram ska skrivas och hur träning ska bedrivas?

Med all rätt ifrågasätter man kunskapen hos fystränare och personliga tränare som jobbar med talangutveckling och träning av unga idrottsutövare.

När American College of Sports Medicine (ACSM) undersökte ett stort antal certifierade fystränares kunskaper i en stor enkätundersökning fann man stora brister i kunskapen att skriva träningsprogram med rätt övningar.

Över 1800 tillfrågade fystränare svarade på en enkät om träning gällande frekvens, duration och intensitet. De tillfrågade tränarna hade alla över sju års yrkeserfarenhet och representerade 50 amerikanska delstater.

-Resultatet av undersökningen visar att gruppen personliga tränare bara klarade 40 procent av frågorna i testet.

-Ingen av de tillfrågade som jobbar som personlig tränare, som fystränare på ett college eller som doktorerat i ämnet fysträning klarade mer än hälften av frågorna.

-Det fanns ingen skillnad bland de utfrågade oavsett om man hade ett eller flera certifkat utställda i sitt namn.

-Deltagarna skattade sina egna kunskaper att skriva ut ett anpassat träningsprogram som 7 av 10 möjliga i snitt.

Enkätundersökningen som är den första i sitt slag som utvärderar kunskapen hos landets certifierade fystränare visar att det finns ett stort utrymme till förbättring hos den tillfrågade fyspersonalen som jobbar på ett amerikanskt college och bland dem som jobbar som personliga tränare i USA.


National Strength & Conditioning Association

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

doi: 10.1519/JSC.0000000000000771

Niclas Carlson

Niclas Carlson

Medlem sedan 2009-05-08

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor oc... Läs mer

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Facebook

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng