Håller din kondition för spel på en högre nivå?

10/6, 2018 kl. 14:24

Konditionen ska tränas under puberteten och ett bra konditionsvärde är en förutsättning för den som vill fortsätta att spela på en högre nivå som junior.

  • www.webcoach.se
  • www.webcoach.se

Studier visar att Norska elitsatsande fotbollsspelare på junior nivå som redan har en bra kondition med sig från ungdomsåren springer längre på match än vad mindre tränade ungdomar i samma ålder gör.

Oavsett om valet faller på hockey, fotboll, innebandy eller någon annan bollsport kan ungdomar som tränar rätt under puberteten skaffa sig en bra kondition som följer dem resten av livet.

Spelare med bättre kondition håller enligt studien en högre hastighet med flera korta snabba löpningar under matchen och är involverade i spelet med fler bollberöringar än spelare med sämre kondition.

Det gäller för den som testar och tränar sin kondition under puberteten att springa 3 km under 12 minuter i ett Cooper test för att nå ett konditionsvärde som håller för att spela hockey, fotboll och innebandy på en högre nivå som junior och senior.

Cooper test är inte ett test som berättar om du är en bra ungdomsspelare i hockey eller fotboll. Sluttiden på ett 3 km Cooper test är en värdemätare för hur allmäntränad du är och om konditionsträningen under ungdomsåren fungerat.

Konditionen ska tränas under puberteten och ett bra konditionsvärde är en förutsättning om du vill fortsätta att spela på en högre nivå som junior.

Även om Cooper test är ett test som med störst tillförlitlighet uppskattar spelarnas konditionsvärde så kan andra tester som Beep Test och andra löp-, rodd- eller cykeltester användas för att testa konditionen.

Huvudsaken är att att alla spelare som drömmer om att utöva sport på en högre nivå får chansen att utveckla de fysiska förmågor som efterfrågas som junior och senior med hjälp av anpassad träning under uppväxten

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

Niclas Carlson

Niclas Carlson

Medlem sedan 2009-05-08

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor oc... Läs mer

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Facebook

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng