Hockeyspelare tappar styrka och fart innan jul

21/12, 2017 kl. 08:14

Med tömda vätskedepåer och för låg fettprocent kan en annars vältränad hockeyspelare tappa all energi och bli sjuk eller skadebenägen inför juluppehållet.

  • www.webcoach.se
  • www.webcoach.se

SHL tar en behövlig vila under julen och för många spelare och flera lag som har det tungt kommer julledigheten som en efterlängtad julklapp.

När alla hockeylag har det tufft i mitten av säsongen är det spelare som är bäst tränade för uppgiften som fortsätter att prestera match efter match om återhämtningsförmågan är fortsatt hög.

En träningsdagbok över veckans pass och träningsresultat visar snabbt när enskilda spelare inte återhämtar sig när det är tätt mellan matcherna.

Genom att träna smart mellan varje spelad match och anpassa träningen på individnivå går det att vända negativa trender innan enskilda spelare eller hela lag viker ned sig och tappar prestationsförmågan innan jul.

Statistiskt tappar spelare som spelar bra hockey på hög nivå några kilo i vikt i mitten av tävlingssäsongen när muskelmassa, vatten och fett försvinner från kroppen.

Med tömda vätskedepåer och för låg fettprocent kan en annars vältränad spelare tappa all energi och bli sjuk eller skadebenägen inför juluppehållet.

Det gäller för spelare och deras tränare att hålla full koll på allt för att kunna prestera på topp.

Monitorering av spelartruppen har en betydande roll för alla former av idrottsutövning oavsett om det gäller utbildning eller prestationsutveckling.

Att mäta längd och kroppsvikt tillsammans med värden för uthållighet, styrka och explosiv kraft under säsongen ger spelare och tränare en möjlighet att anpassa träningen mellan varje match så att matchformen kan hållas på en jämn och hög nivå.

Variationer i kroppsvikt och spelarnas förmåga att utveckla maximal styrka, sprintsnabbhet och explosiv kraft i hopp och viktade kast på träningen
visar om balansen mellan träning och återhämtning fungerar som den ska.

Med hjälp av en träningsdagdagbok med återkommande tester kan tränare och spelare följa upp- och nedgångar på träningen och anpassa aktiviteten för att hålla matchformen fortsatt hög efter juluppehållet.

Webcoach Träningsdagbok
http://webcoach.se/pages/view/hockey

National Strength & Conditioning Association.

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

doi: 10.1519/JSC.0000000000001133

Niclas Carlson

Niclas Carlson

Medlem sedan 2009-05-08

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor oc... Läs mer

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Facebook

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng