Innebandy och fysträning för ungdomar på Gavlehov

14/1, 2018 kl. 15:16

Under december och januari har Gästriklands Innebandyförbund vid två tillfällen bjudit in ett stort antal spelare till nya Gavlehovshallen i Gävle för innebandyträning och fysträning under sakkunnig ledning.

  • Niclas Carlson fystränare kiropraktor Webcoach

Under lördagen bjöd Gästriklands Innebandyförbund in 150 unga spelare till Gavlehovshallen för spelarutveckling med teori, innebandy och fysträning på temat Framtidens innebandy.

Under december och januari har Gästriklands Innebandy-förbund vid två tillfällen bjudit in ett stort antal spelare till nya Gavlehovshallen i Gävle för innebandyträning och fysträning under sakkunnig ledning.

http://sportidrott.se/articles/view/unga-innebandyspelare-utvecklas-i-friidrottshallen-omega-pa-gavlehov

Fystränaren Victor Lejon testar och tränar unga spelare i åldrarna 12-16 år i friidrottshallen Omega samtidigt som tre andra spelargrupper genomför teoripass och innebandyträning på Gavlehov.

Tester för rörlighet, hoppstyrka och sprintsnabbhet visar hur distriktets unga innebandyspelare ska träna för att bli snabbare och mer explosiva på planen.

I samband med testerna tränar spelarna rörlighet, balans, koordination, sprint, hopp, kast på en anpassad nivå.

- Det handlar till stor del om att visa spelarna hur dom ska träna snabbheten och den explosiva förmågan säger Victor Lejon efter det första av totalt fyra träningspass.

- Många har inte tränat sprint eller hopp tidigare och ska "träna på att träna" innan det är dags att träna på riktigt.

Efter bara några upp- och nedhopp på läktaren känns benen stumma på flera av spelarna och hopptesterna visar tydligt hur den explosiva förmågan avtar hos unga och relativt otränade spelare efter bara några enstaka hopp.

- Det gäller som tränare att vara uppmärksam på både individ och grupp säger fystränaren Victor Lejon och att våga avbryta hoppträning och sprintträning i tid när spelarna inte längre orkar vara snabba eller explosiva.

Framtidens innebandy bygger på snabba och explosiva rörelser på planen och det gäller att träna som man spelar.

http://sportidrott.se/articles/view/stark-nog-for-start-stopp-och-riktningsforandringar

För många unga spelare räcker det med enstaka hopp och ett fåtal snabba lopp innan träningen ska inriktas på andra kvaliteter än att vara snabb och explosiv.

Med hjälp av återkommande tester är det lätt att följa spelarnas utveckling för att kunna anpassa träningen för spelare 12-16 år.

På samma sätt som Innebandyförbundet kan andra föreningar och förbund samla unga spelare för tester, träning och utbildning på Gavlehov med spelarutveckling på schemat.


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

Niclas Carlson

Niclas Carlson

Medlem sedan 2009-05-08

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor oc... Läs mer

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Facebook

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng