När British Journal of Sports Medicine gör en systematisk översikt av 49 vetenskapliga artiklar som täcker studier om styrketräning med eller utan tillskott av proteiner är styrkeökningen hos 1863 testpersoner 27 kg i snitt.

Sammanställningen i British Journal of Sports Medicine visar att 2,5 kg av nästan 30 kg styrkeökning beror på proteintillskotten och att det är viktigare att man tränar rätt än att välja rätt proteintillskott för att bli starkare av styrketräning.

För att bli starkare av styrketräning ska belastningen vara tillräckligt stor för att stimulera en styrkeökning. Träning med för låg belastning leder inte till någon större styrkeökning oavsett vilket proteintillskott man använder.

Att bli starkare av styrketräning beror helt på hur träningen utformas. Det är lätt att gå bort sig bland piller och pulver
i jakten på en starkare kropp.

Blir du inte starkare av styrketräning så är chansen större att bli stark om du tränar på rätt sätt än om du köper proteiner för att förbättra dina styrkeresultat.

British Journal of Sports Medicine


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438












Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

http://bjsm.bmj.com/content/52/6/376?utm_source=hootsuite&utm_medium=social&utm_term=&utm_content=&utm_campaign=