Lite mat och mycket träning stör hormonbalansen under lång tid

17/4, 2018 kl. 17:59

När redan vältränade kvinnor använder metoden med lite mat och mycket träning inför en amatörtävling i bikini fitness tar det mer än 4 månader innan hormonnivåerna hos kvinnorna i tävlingsgruppen är återställda.

Vad händer med kroppen när det är dags att vässa formen på riktigt inför en tävling i bikini fitness? Forskare har i en ny studie följt vältränade kvinnor som dragit ned på maten och hållit strikt diet samtidigt som dom tränat målmedvetet hårt för att komma i tävlingsform.

Att höja träningsdosen och på samma gång minska rejält på kalori- och kolhydratintaget är en träningsmetod som både amatörer och proffs använder sig av för att komma i bikiniform.

När redan vältränade kvinnor använder metoden med lite mat och mycket träning inför en amatörtävling i bikini fitness tar det mer än 4 månader innan hormonnivåerna hos kvinnorna i tävlingsgruppen är återställda.

Effekten av att äta lite och träna mycket påverkar hormonproduktionen i kroppen och när amatörer förbereder en bikini fitnesstävling tar det flera månader att återställa en normal hormonbalans.

Det är bra att känna till hur träning och mat hänger ihop innan man kastar sig in i ett träningsprogram som bygger på hård träning och strikt diet.

Frontiers in Physiology, 2017

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438
Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

The Effects of Intensive Weight Reduction on Body Composition and Serum Hormones in Female Fitness Competitors. Frontiers in Physiology, 2017

Niclas Carlson

Niclas Carlson

Medlem sedan 2009-05-08

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor oc... Läs mer

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Facebook

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng