Muskelmassan avgör 4 av 6 tester på en NHL Entry Draft

25/4, 2018 kl. 09:04

Tränare och spelare som vill träna för att spela hockey på internationell hög nivå ska med hjälp av studien ägna träningen åt att bygga större och starkare muskler på armar och ben för att kunna utföra snabba och explosiva rörelser på och vid sidan av isen.

Sammanställningar från 2016 NHL Entry Draft Combine visar att 4 av 6 tester som ingår det testbatteri som mäter hockeyspelarnas atletiska förmåga kan kopplas till bra testvärden för uppmätt muskelmassa på armar och ben.

Testerna i en NHL Combine som går att koppla ihop med en hög andel muskelmassa är Wingate, stående längdhopp, bänkpress och greppstyrka. Övriga tester som tillsammans med kroppsmätning ingår i en NHL Combine är Vo2 max, chins och höga hopp.

Ingen av testerna som ingår i en NHL Entry Draft Combine är hockeyspecifika men kan i olika idrottsvetenskapliga studier statistiskt länkas till duktiga elitspelarnas prestationer på planen.

Tränare och spelare som vill träna för att spela hockey på internationell hög nivå ska med hjälp av studien ägna träningen åt att bygga större och starkare muskler på armar och ben för att kunna utföra snabba och explosiva rörelser på och vid sidan av isen.

All Sport & Idrott

National Strength and Conditioning Association


Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

doi: 10.1519/JSC.0000000000002309

Niclas Carlson

Niclas Carlson

Medlem sedan 2009-05-08

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor oc... Läs mer

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Facebook

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng