Nyrekryterade spelares kapacitet och fysiska status

13/6, 2018 kl. 07:20

Tänk om läkaren och fystränaren tillfrågades varje gång innan sportchefen och lagets huvudtränare rekryterade en ny spelare till laget.

  • Niclas Carlson
  • Bosön labbet
  • Webcoach
  • Webcoach
  • Webcoach

Topplagen och bottenlagen i SHL rustar sej och byter spelare med varandra inför streckstrider, slutspel och finaler

Jag har varit i träningsbranschen i över 30 år nu och undrar hur bra sport och idrott skulle kunna bli om man läste en bok och förstod innehållet och sedan var modig nog att använda sej av nyvunnen kunskap.

I det här fallet funderar jag över fystränarens och läkarens roll inom lagidrotter. Tänk om läkaren och fystränaren tillfrågades varje gång innan sportchefen och lagets huvudtränare rekryterade en ny spelare till laget.

Med gemensam kunskap och väl beprövade tester skulle läkaren och fystränaren gå igenom varje nyrekrytering och med hjälp av provsvar och testresultat göra en bedömning av spelarens förmåga att träna och spela med laget.

Idag är det inte så och flera spelare som rekryteras som förstärkning till laget har redan skador när dom kommer till ett lag som är i behov av hårt arbetande personal som klarar av att jobba lång tid under hård press och hög belastning.

Det gäller att vara hel och komma väl förberedd för uppgiften. Fystränaren och lagläkaren kan utgöra skillnaden vid en bra eller mindre lyckad spelarrekrytering när laget som bäst behöver den.

Tänk om det var så att lagläkaren och fystränaren tillfrågades av klubben, sportchefen och huvudtränaren.

Tänk om.

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

Niclas Carlson

Niclas Carlson

Från Gävle, Gästrikland

Medlem sedan 2009-05-08

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor oc... Läs mer

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Facebook

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng