Fyshuset Gävle Victor Lejon foto: All Sport & Idrott

På Fyshuset kopplas tester och träning till kravprofiler för spelare 11-19 år

1/1, 2018 kl. 18:31

Fystränaren Victor Lejon är utbildad av Riksidrottsförbundet på Bosön. Med hjälp av träning som bygger på Riksidrotts-förbundet RF senaste rekommendationer för barn och ungdomar och tester som kopplas mot Svenska Ishockeyförbundets kravprofiler för spelare 11-19 årtränar Victor Lejon enskilda spelare, grupper och lag som vill bli starkare, snabbare och mer explosiva på isen i Fyshusets fina lokaler.

  • Fyshuset Gävle Victor Lejon foto: All Sport & Idrott
  • Fyshuset Gävle Victor Lejon foto: All Sport & Idrott
  • Fyshuset Gävle Victor Lejon foto: All Sport & Idrott

Fyshuset i Gävle är inte bara stans bästa träningsställe. Fyshuset har prisats flera gånger om som Sveriges bästa när det gäller gymmet, tränarna och ägaren själv som inspiratör av högsta klass. På Fyshuset tränar några av landets bästa lyftare tillsammans med grupper
av unga hockeyspelare som vill bli Sveriges bästa i sin åldersgrupp under ledning av fystränaren Victor Lejon.

Fystränaren Victor Lejon är utbildad av Riksidrotts-förbundet på Bosön. Med hjälp av träning som bygger på Riksidrottsförbundet RF senaste rekommendationer för barn och ungdomar och tester som kopplas mot Svenska Ishockeyförbundets kravprofiler för spelare 11-19 år tränar Victor Lejon enskilda spelare, grupper och lag som vill bli starkare, snabbare och mer explosiva på isen i Fyshusets fina lokaler.

Testresultaten för rörlighet och hoppstyrka visar med tydlighet vad spelare i alla åldrar behöver träna mer av för att kunna utföra snabba och explosiva rörelser på träning och match.

Utan anpassad träning försvinner rörligheten redan i 10-12 års ålder. Spelare som kommit in i puberteten kan därför vara riktigt styva och stela som tonåringar.

- Stelheten hindrar er från att bli starkare, snabbare och explosivare säger fystränaren Victor Lejon till spelarna som just testat rörligheten.

Med ett anpassat träningsprogram tar det veckor eller månader beroende på ålder för småstela och helstyva spelare att återfå sin rörlighet.

- Hopptesterna visar hur spelarna böjer och sträcker i fotleden, knäleden och höftleden vid höga och långa hopp berättar Victor inför testerna som mäter hoppstyrkan. Hoppstyrkan kan förbättras med hjälp av rörlighetsträning.

De spelare som redan är godkända i rörlighetstesterna kan gå vidare med träning som förbättrar ben och överkroppsstyrkan. Maxstyrkan förbättrar hoppstyrka som sedan kan omsättas till åkstyrka med rätt träning.

- Det är ofta de spelare som är rörliga och starka som hoppar och åker bäst säger Victor Lejon till spelarna.

Den som vill förbättra skridskoåkningen ska träna rörlighet, start, stopp och hopp tillsammans med styrketräning för ben och överkropp .

Svenska Ishockeyförbundets kravprofiler innehåller testresultat som mäter spelarnas atletiska förmåga att lyfta, hoppa och springa. Det är lyft, hopp och snabba lopp på 10-30 meter som utvecklar barn och ungdomar för spel på U16 nivå och uppåt.

Med rätt träning i rätt tid under uppväxten kan alla spelare som vill bli starkare och snabbare. Återkommande tester visar hur spelarna utvecklas av anpassad träning.

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

Niclas Carlson

Niclas Carlson

Medlem sedan 2009-05-08

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor oc... Läs mer

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Facebook

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng