Storleken på benen är avgörande på match

23/1, 2018 kl. 06:30

Bättre kondition och större benmuskler bestämmer hur långt en spelare springer och hur många högintensiva löpningar spelaren kan utföra under en match.

  • www.niclascarlson.se
  • www.webcoach.se
  • www.webcoach.se

Många tränare och fotbollsspelare har genom åren undvikit styrketräning i tron om att stora och muskulösa ben ska göra spelarna orörliga, långsamma och stela på planen.

När duktiga damfotbollsspelare på en NCAA-skola i USA testade sin kondition och mätte benen med ultraljud var muskelmassan på lårens framsida en avgörande faktorer för prestationen på fotbollsplanen.

Bättre kondition och större benmuskler bestämmer hur långt en spelare springer och hur många högintensiva löpningar en spelare kan utföra under en match. Efter puberteten är det lättast att skaffa sej större muskler och bättre kondition.


National Strength & Conditioning Association

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

doi: 10.1519/JSC.0000000000000359

Niclas Carlson

Niclas Carlson

Medlem sedan 2009-05-08

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor oc... Läs mer

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Facebook

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng