Överansträngning genom överträning sätter stopp för fortsatt utveckling av unga spelare som drömmer om ett genombrott den kommande säsongen med spel på en högre nivå.

Det tränas hårt under sommaren när hockeyspelare i alla åldrar och hockeylag över hela landet tränar hårt för att höja spelarnas fysiska träningsstatus inför seriestarten i höst.

Att planera och anpassa träningen efter varje spelares kapacitet och fysiska grundförmåga kräver noggrann planering och en långsiktig utvecklingsplan för att inte spelarna ska tappa orken av hård sommarträning istället för att få bättre styrka och kondition under sommaren.

All träning utgör en påtaglig stress på kroppen. Unga och relativt otränade spelare är inte lika stresståliga som de äldre och mer genomtränade spelarna i laget och utvecklas inte på samma sätt av sommarträningen.

Tidiga symtom på träningsstress kan vara viktnedgång, sömnstörningar, energibrist, led och muskelsmärta, oro, olust och obehag till träning och mycket annat i vardagen.

Med enkla träningstester för maxstyrka och hoppstyrka plus tester som verkligen mäter om all konditionsträning har önskvärd effekt är enkla hjälpmedel för att förebygga överträning i ett tidigt stadie.

God kunskap i träningslära, en långsiktig träningsplan och ett väl fungerande test och utvärderingssystem i form av anpassade tester och en träningsdagbok ser till att fånga upp tidiga tecken hos unga och relativt otränade spelare som tränar för hårt.

Följer ditt lag en utvecklingsplan som innehåller tester och individuellt anpassad träning för att utveckla unga spelares fysiska förmåga under sommaren?


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


















Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se