Utan fysträning försämras prestationsförmågan före jul

14/8, 2018 kl. 06:22

Utan anpassad fysträning under säsongen har spelare och lag som spenderat mycket tid på fysträning under sommaren tappat test- och träningsresultat för rörlighet, styrka, snabbhet, spänst och kondition lagom till juluppehållet.

Unga och relativt otränade spelare som tränat flitigt under sommarhalvåret tappar styrka redan efter några veckors uppehåll från styrketräning. Vid jul så kan sommarens fina styrkeökningar vara tillbaka på noll igen.

Det är dags för tränare och spelare på alla nivåer att göra en avstämning av spelarnas tränings- och tävlingsresultat. Har sommarens träning gjort spelarna större, starkare, snabbare och mer uthålliga?

Rätt skött ska träningsresultaten från sommarens fysträning underhållas och förbättras under hela säsongen. Med rätt träning är spelarna lika bra eller bättre tränade vid juluppehållet som när fystesterna var som bäst i slutet av sommaren.

Fysträning för hockeyspelare ska inriktas på att hela tiden utveckla spelarnas fysiska grundförmågor. Spelare som är fysiskt förberedda har lättare att träna och spela hockey på fortsatt hög nivå efter juluppehållet.

Svenska Ishockeyförbundet rekommenderar ett fyspass för varje ispass för att utveckla rörligheten, styrkan och konditionen. Hur har det funkat i ditt lag med ett fyspass för varje ispass under hösten fram till jul?

Konditionen försämras redan till juluppehållet när spelarna bara tränar och spelar hockey utan att fysträna. Samma sak händer med nyvunnen styrka från sommarens fysträning.

Utan anpassad fysträning under säsongen har spelare och lag som spenderat mycket tid på fysträning under sommaren tappat test- och träningsresultat för rörlighet, styrka, snabbhet, spänst och kondition lagom till juluppehållet.

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

Niclas Carlson

Niclas Carlson

Medlem sedan 2009-05-08

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor oc... Läs mer

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Facebook

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng