Varje dag på träningslägret är som en veckas träning

2/6, 2018 kl. 18:40

Normalt tar det 3-4 dagar för en ung spelare att återhämta sig efter varje spelad match men på träningsläger och stora turneringar med klubblaget, distriktslaget eller landslaget kan det vara dags att träna eller spela och vara bäst när det gäller igen efter bara 3-4 timmars vila i bästa fall.

Under sommaren deltar många unga spelare som inte är riktigt tränade för uppgiften på sommarcuper och träningsläger där träningsbelastningen under en dag ibland motsvarar en hel veckas tuff träning.

Med flera matcher eller träningspass under en och samma dag så hinner inte unga spelare som tränat hårt eller spelat match att återhämta sig till nästa träning eller match

Med 2-3 träningspass eller lika många matcher på samma dag kommer en ungdomsspelare som deltar på turneringar och träningsläger med klubblaget, distriktslaget eller landslaget att belastas på samma sätt under en dag som en elitspelare i vuxen ålder belastas under en hel match- och träningsvecka.

Normalt tar det 3-4 dagar för en ung spelare att återhämta sig efter spelad match men på träningsläger och stora turneringar med klubblaget, distriktslaget eller uttagningsläger med landslaget kan det vara dags att träna eller spela och vara bäst när det gäller igen efter bara 3-4 timmars vila i bästa fall.

När tränare och föräldrar funderar som bäst på om styrketräning i unga år är för tufft och belastar den växande kroppen för hårt ska istället diskussionen handla om hur tidigt spelarna ska spela cuper och turneringar och hur man bäst förbereder unga spelare för den höga belastning som uppstår under en veckas träningsläger med klubblaget, distriktslaget eller landslaget.

Hur tänker ni i din förening kring turneringar och träningsläger för unga spelare som inte är riktigt tränade för uppgiften?


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

Niclas Carlson

Niclas Carlson

Medlem sedan 2009-05-08

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor oc... Läs mer

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Facebook

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng