Agenturen Vision 4 Sports har i ett samarbete med Kliniskt Träningscentrum KTC på Akademiska Sjukhuset bjudit in unga hockeyspelare till två testdagar på Studenternas idrottsplats i Uppsala.

Spelarna utför konditionstester som mäter hur bra återhämtningsförmågan är efter ett hårt jobb och simulerar pulsförändringar mellan två byten i matchtempo.

Hopptester för hockeyspelare går att koppla ihop med åkstyrka och förbättrar skridskoåkningen. Den som hoppar högre och längre efter anpassad sommarträning åker snabbare när det är dags att gå på is.

Tillsammans med rörlighetstester och konditionstester berättar testresultaten för explosiva hopp hur sommarträningen ska utformas för att utveckla spelarnas fysiska förmåga för spel på en högre nivå med hjälp av individanpassad träning.

Kroppsmätning ger spelare och tränare en uppfattning om hur träning för styrka, spänst och uthållighet ska kombineras med kosthållning för att sommarträningen ska ge bästa resultat.

Medans unga spelare ska träna för att öka kroppsvikten till nästa säsong kan äldre spelare träna för att få en bättre balans mellan andelen fett och ren muskelmassa för att bli starkare och snabbare till nästa säsong.

http://www.sportidrott.se/articles/view/vision-4-sports-testar-och-anpassar-sommartraningen

Vision 4 Sport jobbar med kravbilder, teknik, prestation, fysik, rörlighet, karaktär och målbilder för unga spelare som vill ta det stora steget i ishockey från duktig junior till spel på senior hög nationell och internationell nivå.

Flera av spelarna som testas under den här veckan tränar inför Vision 4 Sport och Starzone Precamp 2017 i Riga vecka 29. Läs mer på http://www.precamp.se

De spelare som vill träna med hjälp av en personlig tränare på nätet för att förbättra sina testresultat inför sommarcampen använder Webcoach Hockey för att toppa formen. http://webcoach.se/pages/view/hockey


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se