Bättre ork med grövre armar
9/9, 2012 kl. 09:12
Anledningen till att många duktiga idrottare så har grova armar är att armarnas tjocklek har betydelse för förmågan att ta emot och transportera syre från hjärtat och lungorna.
Visst minns vi bilderna på en festklädd Maurit Björgen med stora armar till en svart klänning och en prispokal i handen. Hon har användning av sina stora armar och orkar mer när det blir jobbigt i spåret. Många idrottare med svag överkropp och smala armar har en begränsning och kan bara jobba fullt ut när benmusklerna är aktiva som vid cykling. När överkroppen ska användas under löpning måste därför tempot sänkas om armarna är smala även om konditionen är god. Anledningen till att många duktiga idrottare har så grova armar är att armarnas tjocklek har betydelse för förmågan att ta emot och transportera syre från hjärtat och lungorna. Genom att träna överkroppens muskler kan arbetsförmågan förbättras även hos redan konditionsstarka idrottare. Grövre armar gör det lättare för hjärtat och lungorna att syresätta överkroppen så att konditionen kan utnyttjas fullt ut. Vältränade armar är därför en nödvändighet för att löpare och skidåkare ska kunna för att klara av att hålla högsta tempo under träning och tävling. Samma sak gäller för den som spelar hockey och annan bollsport. Det finns därför anledning för alla idrottsutövare att skaffa lite grövre överarmar för att orka hålla ett högre tempo.
Niclas Carlson Strength and Conditioning
IFAF World Team American Football 2012
http://www.niclascarlson.se
Gilla på Facebook
http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/108880909154383
Denna artikel är publicerad på All Sport och Idrott via SvenskPress.se.
Se villkor här »
Från Gävle, Gästrikland
Medlem sedan 2009-05-08
Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor oc... Läs mer