Friskis & Svettis, SVDA12 Kistamässan

Friskis testar amerikansk fotboll

1/10, 2012 kl. 10:51

Friskis rustar sej för en ny träningssäsong och bjuder in sina instruktörer till Svettisdagarna SVDA12 på Kistamässan 10-11 november för att erbjuda nya pass och ny inspiration. Ett nytt pass är Amerikansk fotboll och den försäsongsträning som gör spelarna rörliga, starka och explosiva.

I programbladet Unleash SVDA12 presenteras 106 programpunkter med föredrag, pass och workshops. Yoga, dans, core och funktionell träning för styrka och uthållighet blandas med löprundor, intervallträning, kampsort, cirkelpass och idrottens sprint och spänstträning. Det är ett fullspäckat program och riktigt roligt att Friskis tänker på nya utmaningar som amerikansk fotboll och sprint. I programmet berättar man tydligt att tuffhet och hård träning ska bli framtiden. Tillsammans med basjympa och träning för grundstyrka anpassar sej Friskis till vad sport och idrott kräver av sina utövare säger Niclas Carlson som leder den fysiska utvecklingen av amerikansk fotboll i de svenska landslagen och Världslaget IFAF World Team och pekar på programpunkt 40 och 147

"Amerikansk fotboll är en av världens tuffaste sporter, säger Niclas Carlson. Här får du testa de amerikanska fotbollspelarnas försäsongsträning. Fokus ligger på övningar som gör att du kan utveckla kraft, bli snabbare och får bättre agility (förmågan att snabbt kunna byta rikting under förflyttning, viktigt i många lagsporter) Lågintensiva långsamma rörelser för hela kroppen blandas med styrkeövningar, snabba riktingsförändringar och explosiva hopp. Niclas Carlson är fystränare för Världslaget som i februari i år besegrade Team USA. En bedrift som ingen klarat sedan 1869. VM i Amerikansk fotboll spelas på nya Globen Arena 2015"


All Sport & Idrott
http://www.sportidrott.se

WEBCOACH SPORT
http://www.sportidrott.se/pages/view/webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/108880909154383

Denna artikel är publicerad på All Sport och Idrott via SvenskPress.se.
Se villkor här »

All Sport & Idrott

All Sport & Idrott

Medlem sedan 2010-04-12

Nyheter från All Sport och Idrott www.sportidrott.se

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Facebook

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng