Gästriklands Ishockeyförbund Victor Lejon Niclas Carlson Gävle

Gästriketruppen fystränar under hela sommarlovet

5/7, 2016 kl. 01:37

I början på juli samlas de spelare som är födda 2001 och är uttagna i Gästriketruppen som tränar för att ta en plats i Gästriklands Tv-pucklag. Spelarna ska testas och tränas av fystränarna Niclas Carlson och Victor Lejon från Gävle under sommaren.

  • Victor Lejon fystränare Gästriklands Ishockeyförbund
  • Niclas C arlson fystränare Gästriklands Ishockeyförbund
  • Webcoach Sport
  • Webcoach
  • Webcoach

Att få jobba med unga spelare i utvecklingsbar ålder är en lyx för oss säger Victor Lejon som annars hjälper landslag och elitaktiva att prestera på topp under landskamper och större mästerskap.

Det är när spelarna är unga som fystränaren kan göra störst skillnad i ett lag. På sikt får fler spelare chansen att ta klivet från ungdom till junior och senior elit när träningen inriktas på att utveckla rörlighet, styrka och kondition i tidiga tonåren.

I början på juli samlas de spelare som är födda 2001 och är uttagna i Gästriketruppen som tränar för att ta en plats i Gästriklands Tv-pucklag. Spelarna ska testas och tränas av fystränarna Niclas Carlson och Victor Lejon från Gävle under sommaren.

Varje spelare utför tester för rörlighet och hoppstyrka tillsammans med ett Cooper test som mäter konditionen. Spelarnas testresultat matchas sedan mot Svenska Ishockeyförbundets kravprofil för spelare 15-16 år för spel på nationell hög nivå.

Genom att testa och träna individanpassat under sommaren få alla spelarna i Gästriketruppen en chans att utvecklas i sin egen takt för att kunna ta en plats i laget.

Det skiljer mycket i storlek och mognadsgrad när spelare som är födda tidigt eller sent under samma år samlas och tränar tillsammans. Genom att individanpassa träningen är det lättare för varje ung spelare att förbättra de fysiska färdigheter som efterfrågas för att kunna ta det stora klivet från framgångsrik ungdom till duktig junior.

Det blir lite tuffare träning i tonåren och för att tåla en ökad träningsdos är det viktigt att var rätt tränad för uppgiften. All träning bygger på modern idrottsvetenskap och följer Riksidrottsförbundet RF senaste rekommendationer för styrketräning av barn och ungdomar.

http://webcoach.se/pages/view/hockey

Både Niclas Carlson och Victor Lejon är utbildade fystränare av Riksidrottsförbundet och undervisar i Svenska Ishockeyförbundets Träningslära och ingår i Gästriklands Ishockeyförbunds utbildningskommitté.

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

Niclas Carlson

Niclas Carlson

Medlem sedan 2009-05-08

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor oc... Läs mer

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Facebook

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng