Spelarutveckling med tester träning och utbildade tränare

21/4, 2016 kl. 07:44

Spelarutveckling för laget och individen med träningstester och åldersanpassad träning utförd av utbildade ungdomstränare utvecklar rörligheten, snabbheten, styrkan, spänsten och uthålligheten i Hofors HC under sommaren.

  • www.niclascarlson.se
  • www.webcoach.se
  • www.webcoach.se
  • www.webcoach.se

Bara de två bästa lagen i SHL, Frölunda och Skellefteå gör upp om SM-guld i bäst av sju matcher under våren. Andra lag har börjat förbereda sig inför nästa säsong.

Oavsett ålder på spelarna så ska sommarträningen för att bli en bättre spelare på isen inriktas på att utveckla
fem fysiska grundegenskaper för rörlighet, snabbhet, styrka, spänst och uthållighet för att ta spelet till nästa nivå.

Niclas Carlson och Victor Lejon från Gävle utbildar ungdomstränare i Svenska Ishockeyförbundets Träningslära där tränarna lärt sej att planera träning för spelare före, under och efter puberteten.

Rörlig och snabb är ett mål för barn och ungdomar
som vill utvecklas i sport. Lite äldre spelar ska träna uthållighet, styrka och spänst för att förbättra sin fysiska förmåga

Under onsdagskvällen träffade Niclas Carlson och Victor Lejon från Gävle tränare i Hofors HC som utbildats i Träningslära för att hjälpa till med tester av spelare födda 2000-2003.

Med hjälp av testresultaten anpassas sedan träningen efter både laget och individen för att varje spelare ska ges en chans att utvecklas i egen takt under våren och sommaren

-Det är roligt att se hur rörliga spelarna i laget är säger fystränaren Victor Lejon. Här fungerar träningen precis som vi lärt ut.

-Att lägga till rörlighetsträning för unga spelare är första steget när syftet med åldersanpassad är att utveckla unga spelare i sport.

-När spelarna är vältränade från start kan vi gå vidare och behöver inte lägga hela sommaren på att utveckla rörligheten.

-Med hjälp av testresultaten kan vi lägga träningen på rätt nivå för laget och de spelare som saknar rörlighet har chans att förbättra rörligheten genom individuellt anpassad träning.

-Redan rörliga spelare har lättare att lära sig rätt löpteknik och hoppteknik för att kunna bli snabbare under sommaren.

I samarbete med lagets egna tränare som vi utbildat i Sv.Ishockeyförbundets träningslära planerar vi barmarksträningen med fokus på att utveckla snabbheten, styrkan och uthålligheten hos spelare i ålder 13-16 år.

Spelarutveckling för laget och individen med träningstester och åldersanpassad träning utförd av utbildade ungdomstränare utvecklar rörligheten, snabbheten, styrkan, spänsten och uthålligheten i Hofors HC under sommaren.

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach for IFAF World Team American Football

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014. http://www.niclascarlson.se

Niclas Carlson

Niclas Carlson

Medlem sedan 2009-05-08

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor oc... Läs mer

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Facebook

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng