Solen värmer riktigt skönt för första gången på över ett halvår, små blommor börjar titta fram här och där i rabatter och dikeskanter och man kan byta vinterjackan mot en lite lättare vårjacka. Till och med motorcyklarna och veteranbilarna börjar så smått titta fram efter vinterns djupa dvala.

Något som däremot också tittar fram är allt som en gång i vintras frusit in under snön.

Hur många gånger har man inte sett en hundägare som bara låter hundbajset ligga kvar på backen efter att hunden har gjort sitt ? (lät det äckligt ?, det var meningen... kunde valt "avföringen", men tyckte mitt ordval passade bättre för vinklingen).

Hur många gånger har man inte sett ungdomarna (ELLER de "vuxna" med, för den delen) stå utanför skräpmatskedjorna och öppna bildörrarna och sätta ut papperspåsen med skräp på backen (om de ens lägger tillbaka det i påsen) för att sedan direkt lämna platsen ? Mjo... ibland så orkas det inte ens med att öppna dörren, då åker det ut genom sidorutorna... har sett det flertalet ggr bara senaste halvåret.

Hur många fordonsägare (eller ansvariga) låter inte sina fordon stå och skräpa efter vägarna och gatorna ? Jag kan räkna upp minst 4-5 ställen (säkerligen fler om jag tänker efter) i Gävles närområde där det stått "fordonslik" under vintern och skräpat. De flesta har ju inte synts pga det har varit skapligt mycket snö, men nu så har snösmältningen (med allt vad översvämningar heter) startat på allvar. Och mitt i denna syndaflod av skitig snö, så står det flertalet bilar insnöade och säkerligen läcker ngt av dessa fordon troligt drivmedel, olja eller någon annan miljöfarlig vätska som förs med snösmältningen till avloppen.

TÄNK PÅ DETTA inför kommande vinter, alla ni som inte bryr er, eller ni som bryr er men inte har modet, orken eller styrkan att göra nånting åt det.

Våren ska vara en vacker årstid, med värme, blommor och vårkänslor. Och utan att vifta med pekfingrarna, så ber jag dig som känner samvetsskuld till ngt av ovanstående (eller andra liknande synonyma liknelser) att hjälpa till och bidra till en vackrare vår för oss alla. Nu till den kommande vintern så kan du hjälpa till avsevärt genom att ta rätt efter dig.


VÄL MÖTT !!

Patrik Larsson